Heeft u al uw bestanden veilig in een back-up staan?

Vergeet niet om een back-up te maken van uw bestanden. Een back-up kan worden gemaakt op uw computer, Mac, tablet en mobiel. Met een back-up voorkom je gegevens verlies bij bijvoorbeeld een defect systeem. Van vakantie foto's tot belastingaangifte, zorg ervoor dat dit veilig staat opgeslagen in een back-up. We hebben hieronder voor u een uitleg gemaakt. Hierin staat beschreven hoe u zelf een back-up kunt instellen voor uw Windows 10 machine.

 

  1. Klik op Start (het raampje linksonder) > Instellingen > Bijwerken en Beveiliging.
  2. Klik links op Back-up.
  3. Klik op een station toevoegen.
  4. Sluit de externe harde schijf of usb-stick aan met voldoende opslag.
  5. Klik onder 'Een station selecteren' op de externe harde schijf of usb-stick.
  6. Klik op de knop Meer opties.
  7. U ziet nu de standaardinstellingen van Windows. Er wordt elk uur een back-up gemaakt van uw bestanden. Deze periode kan worden aangepast onder 'Back-up maken van mijn bestanden'. 'Elke 10 minuten' is de kortst mogelijke periode; 'Dagelijks' de langste.
  8. Onder de knop ''Mijn back-ups behouden'': kunt u instellen hoe lang de back-ups bewaard moeten blijven. Dit loopt uiteen van 1 maand tot 2 jaar. Daarnaast is er de optie: 'Totdat ruimte nodig is'.
  9. Met de knop ''back-up maken'' start je het back-up proces. 


Hierboven staat beschreven hoe u een back-up kunt maken op een extern station. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om een back-up van uw bestanden te maken. Back-ups kunnen ook op verschillende manieren bewaard worden, bijvoorbeeld op een netwerkschijf of op een cloud omgeving.

 

Als u meer informatie wilt over het maken van een back-up of als u wilt dat wij een back-up voor u maken. Aarzel dan niet en neem contact op of boek een afspraak in onze online agenda.