Wist u dat u gratis gebruik kunt maken van de clouddienst OneDrive?

Als u bezig bent met uw bestanden, zoals muziek, films en foto’s, slaat u deze vaak gewoon direct op uw computer op. Het is handig om hier back-up's van te maken, maar het maken van Back-up’s duurt vaak erg lang. Ook moet u dit steeds opnieuw uitvoeren om deze actueel te houden. Daarom is het handig om gebruik te maken van een clouddienst zoals OneDrive.

 

Wat houdt OneDrive in?

OneDrive is net als Dropbox, Google Drive en iCloud een online opslag.

Een onlineopslag zoals OneDrive zorgt ervoor dat uw bestanden altijd veilig worden opgeslagen in de cloud. U hoeft hiervoor geen back-ups te maken. OneDrive maakt automatisch een back-up.

 

Het handige van OneDrive is dat u uw bestanden die u op OneDrive heeft geplaatst, direct kunt benaderen vanaf al uw apparaten waarop OneDrive is ingesteld. Als uw computer bijvoorbeeld defect is kunt u dus wel via andere apparaten, en uw eventuele nieuwe computer, zonder moeite bij uw bestanden komen.

 

OneDrive is van Microsoft en is vaak al vooraf geïnstalleerd op de nieuwe versies van Windows 10. Dit houdt in dat u OneDrive vaak direct kunt gebruiken.

 

Maak gratis gebruik van OneDrive

Het gebruik van OneDrive is gratis. U kunt u zelf registreren op https://onedrive.live.com. De opslagruimte van een gratis account is beperkt. Op het moment is dit 5GB aan gratis opslag ruimte. Dit is ruim voldoende wanneer u zo nu en dan foto’s maakt. Wilt u echter meer ruimte, dan kunt u ervoor kiezen om meer opslag te kopen. Dit is al mogelijk vanaf €2,- euro per maand. Hiervoor krijgt u 100GB aan opslag ruimte. Wat ook een mogelijkheid is is om een Office 365 abonnement aan te schaffen. Dan krijgt u 1000GB aan online opslag en u kunt gebruik maken van Microsoft Office. Dit betekent dat u toegang krijgt tot de applicaties Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access en Publisher. Een Office 365 abonnement  heeft u al vanaf €69,- euro per jaar of €7,- euro per maand.

 

Als u meer informatie wilt over het gebruik van OneDrive of als u een Office 365 abonnement wilt afsluiten. Aarzel dan niet en neem contact op of boek een afspraak in onze online agenda.