Zijn uw apparaten voldoende beschermd tegen de gevaren van het internet?

Je apparaten beveiligen

Bankieren, mailen, surfen op het internet, downloaden, etc... We doen het allemaal wel eens! Deze bezigheden doen we allemaal op onze telefoons, tablet en computers. Dit zijn de apparaten die verbonden staan met het internet. Hartstikke handig maar soms ook gevaarlijk.
Het internet is gigantisch en er zijn ook veel gevaren die zich verborgen houden op het internet...
Volgens het beveiligingsmerk Emsisoft detecteren zij dagelijks meer dan 500.000 nieuwe internetbedreigingen!
 
Laten we eens kijken wat voor soort gevaren er zijn en we leggen kort uit wat ze zijn:

  • Virussen, dit zijn vervelende programma's die zich verstoppen in een document, foto, of programma. Virussen kunnen vervolgens als ze op je computer staan bestanden beschadigen of zelfs wissen.
  • Malware, een vervelend stukje software dat probeert binnen te dringen in één van je apparaten en probeert deze uit te schakelen. Soms kan malware ook de besturing gedeeltelijk of volledig overnemen van je apparaat.
  • Spyware, Veel spam gehad de laatste tijd? Misschien staat er wel een spyware op je computer. Dit is een een stukje software dat zich verstopt. Ondertussen analyseert het je surf- en kijkgedrag op het internet. Met die informatie kan het gepaste reclame (SPAM) versturen naar je mail. Of krijg je vervelende pop-ups met aanbiedingen in je scherm.
  • Ransomware, één van de vervelendste malware type is ransomware. Ransomware maakt gebruik van chanteer technieken om geld te verdienen. Het blokkeert en versleuteld al je persoonlijke bestanden op je apparaat en vraag vervolgens geld. Als er niet wordt betaald kan het zelfs zijn dat bestanden definitief worden verwijderd. 
  • Phishing, dit zijn mails of websites die zich voordoen als een ander vertrouwd bedrijf. Bijvoorbeeld een bank. Ze vragen dan om persoonlijke- of inloggegevens en hierdoor kunnen criminelen toegang verkrijgen in uw bankzaken en vervolgens uw geld te stelen.
  • Spam, Wie heeft het niet... vervelende mails die aanbiedingen bevatten die vaak niet eens echt zijn. Ongevraagd reclame mail ontvangen is automatisch spam.
  • Botnet, een gevaarlijke virus die meerdere apparaten infecteert. Al deze apparaten samen vormen een netwerk waarmee criminelen andere virussen of spam mail kunnen versturen zonder dat de gebruiker van het apparaat hier iets van door heeft. Het kan dus zelf zijn dat uw apparaat meedoet aan criminelen activiteiten zonder dat u het weet! 
  • Hackers, middels een virus of malware die op een apparaat staat kan een crimineel verbinding maken. Als een hacker verbinding heeft kan deze meestal alles doen wat hij wilt.
  • Trojans, dit is een virus of malware die zich voordoet als een vertrouwd programma waardoor een gebruiker het installeert. Echter na installatie is er een virus of malware geïnstalleerd waardoor criminelen weer toegang kunnen krijgen in uw apparaat.
  • Worm, een worm hoeft zich niet te hechten aan een bestand of programma. Hierdoor kan het ongemerkt in uw apparaat sluipen terwijl u aan het surfen ben op het internet. Daarnaast heeft een worm een extra eigenschap dat deze zich verspreid via uw apparaat naar andere apparaten binnen uw netwerk.


Dit is zeker even schrikken! Maar gelukkig kunnen deze risico's allemaal flink beperkt worden door een goede Antivirus (antimalware)! Preventie is beter dan genezen zeggen ze wel eens. 
Een goed preventie middel voorkomt dat je deze ellende krijgt. Het is uiteraard nooit een garantie. Daarom is het verstandig om een goede beveiliging te installeren. Uit testen blijkt dat sommige beveiligingen in staat zijn 99% van de nieuwe virussen en malware te kunnen detecteren en blokkeren. Super fijn!
Een goede beveiliging voor één computer moet niet meer als €35,- kosten.
 
Wij van PC reset bieden al sinds 2013 Emsisoft aan als onze standaard beveiliging voor al onze klanten. Keer op keer zagen wij dat Emsisoft onze klanten goed beschermd tegen alle gevaren van het internet. Laat ons uw apparaten beveiliging met Emsisoft. Of laat ons uw apparaten controleren op schadelijke software.